10-9-2021 Kennedymars Rijsbergen

Ik zie er best tegenop om een 80 te wandelen. Ik heb niet veel 40-ers gewandeld. Om 20.45u word ik door John en Jeanne en Stan opgehaald. 10 Minuten later ben ik in Koutershof in Rijsbergen. Daar treffen we Nettie en Jan Brosens. Er zullen vanavond 156-12=144 wandelaars van start gaan. Geen 40 of 25. Alleen 80. Er worden 4 lussen van 20 gewandeld en telkens kom je terug bij de start. Na wat mensen terug zien, worden we om 22 uur naar de deur gedirigeerd en dan van start.

Eerst naar het buitengebied tussen Rijsbergen en Zundert. Iedereen sprint weg. Omdat het regent, pak ik een paraplu en mijn pet. En dan ben je iedereen kwijt. Bij de eerste rust in de Nelleveldstraat kom ik ieder weer tegen. Op weg naar post 2 in de Altenaarweg. Het is donker en het regent. Het is 17 graden en mijn kleding wordt langzaam nat. Via Oekel en de Oude Trambaan terug naar de Koutershof. Drinken en een beetje eten en weer verder.
kennedy01

Lus 2 gaat richting Effen. Eerst via het Kaarschot naar de Slikstraat en de Overase baan. Ik loop met Jan Brosens. Supersnel loopt het niet. Dit wordt een werk-80. Dan via de Dogdreef terug naar de Mastdreef. IK wist niet, dat het zo donker was in mijn achtertuin. Ik ben blij met de hoofdlamp. Via de Sintelweg en langs Fort Oranje en de Watermanse weg terug naar het Koutershof. Het is dan kwart voor 6 in de morgen.

Er is soep en die smaakt prima; smaak, wat zout en calorieën. En een goede gelegenheid om je medicijnen te nemen.

Lus 3 voert richting mijn huis. Eerst Pannenhoefse baan, dan Tiggeltsebergstraat, Vervul, Pater Taksweg naar de rust op de Hellegatweg. Ik ben bijna thuis. Maar die kant gaan we niet op. Via de Vuchtschooltseweg en de Sinteldreef gaan we richting Krabbenbossen. In de Scholbergstraat is de rust. We hebben er al 55km op zitten. Ik word toch wel moe en mijn spieren verstijven langzaam. Via de Trambaan en de Hofdreven weer terug.

kennedy04

In de Koutershof word ik aangesproken door twee vrouwen die meehelpen. Het zijn moeders van mentorkindjes uit een werkend verleden. Met de ene op de foto en de moeder van Kjell vertelt, hoeveel ik voor haar zoon gedaan heb. Ik word er warm van.

Lus 4 gaat over de AA of Weerijs en via graspadennaar de Tiggeltse berg. Ik wacht op Netty, want die moest appen en dat duurt even. Ik wacht op haar. Samen lopen we een hele tijd te kletsen; een fijn gesprek. Dan sluiten we weer aan bij de groep. en lopen naar de volgende rust. De gehaktballetjes smaken prima bij de cola. Nog 13 km. Eerst door de Pannenhoef. De Wildert is lang en schiet niet op. De Zundertseweg en de Klappenberg schieten ook niet op. De laatste rust. Er vragen 2 mensen naar mijn huis. Nog 7 km.

kennedy03

Er komt een gevoel van bijna bovendrijven. Nog een stukje van 7km en het zit er op. Maar eerst de modder nog in. Eerst in het Engels straatje en dan langs de Turfvaart. Op de Ettenseweg naar rechts. Nog 2,5 km. Ik loop met Stan en vertel hem, dat ik ontzettend trots op hem ben. Zijn eerste Kennedymars. Dan zien we de kerk van Rijsbergen en komt er een goed gevoel boven. 80. Gelukt. De pijnen en slaap zijn weg. De rode loper op, een medaille en oorkonde Annie van Jan en Ida en John zijn er ook.

In Koutershof zit de hele groep bij elkaar om de 80 af te sluiten. Mijn bruine Leffe smaakt prima. John brengt me daarna naar huis. Het bad voelt heerlijk en maaltijd gaat er goed in. Tegen 9 uur komt de man met de hamer. Een nacht slapen overslaan wreekt zich. Ik slaap prima.

De andere morgen voel je de pijntjes weer. Even rustig aan en dan verdwijnen die wel. Het gevoel van een 80 lopen blijft echter veel langer.

IMG_0678IMG_0680