Waalwijk 9 en 10 september 2011

Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling; ik ga een Kennedymars wandelen. de 80 van de Langstraat. Ik ben benieuwd hoe 80 km aanvoelt en hoe ik ga reageren op die uitdaging.

's Middags rijd ik met Jan en Trees naar Waalwijk om het startbewijs op te halen. Om 2 uur weg en om half 4 weer terug. Thuis nog een paar uur slapen, wat eten en weer slapen. Om 7 uur sta ik klaar en wacht op mijn medewandelaars. Tegen 20.30u zijn we bij de start. We geven onze tassen af en worden tegen 21u naar de aanloop voor de start gedirigeerd.

P1000152P1000153

Om 9 u klinkt het startschot, maar het duurt nog tot 21.18u voor we de startstreep passeren. En dan op weg. Eerst maken we een kronkel in Waalwijk zelf. We komen na een paar uur bij het RKC-stadion en daar worden we tegengehouden, omdat het erg fel bliksemt en we door een open landschap moeten. Na een klein kwartier mogen we weer verder.

Eerst naar Drunen. Aan de route veel feestende mensen en muziek. Dit lopen is leuk. Na een stuk komen we in Nieuwkuijk en herhalen zich de Drunense taferelen. Vlijmen ligt er direct achter. Daar is na 24,5 km de eerste stop. Trees wisselt sokken en we drinken wat. Dan verder naar Haarsteeg, Elshout en weer terug naar Waalwijk. Daar is na 38km de tweede stop. Na een korte rust weer verder. Even later zijn we op de helft van de 80.
P1000154P1000155

Deel 3 gaat naar Waspik. Langzaam wordt het licht. Op 47km even een toiletstop. Dat lucht op. Na nog 4 km zijn we in Waspik. Ik stop mijn softshell in mijn tas, geef die weer af en we gaan weer verder. Rond km 53 heeft Trees pijn in haar scheenbeen. Ze geeft aan om liever in haar eigen tempo te lopen. Ik vertrek alleen en gooi het tempo omhoog. Ik passeer veel mede-wandelaars. Het lange stuk door het bos richting Loon op Zand loopt super. Na enige tijd ben ik bij stop 4 in Loon op Zand.

Even rust, wat drinken en voorzichtig weer van start voor de laatste 13 km. Mijn voeten zijn gevoelig, maar toch versnel ik.In een redelijk tempo wandel ik naar de finish. Het publiek in Kaatsheuvel stimuleert en dat in Waalwijk nog meer. De adrenaline pompt door mijn bloedvaten en ik voel me super als ik over de streep op de rode loper passeer. Ik krijg vlak voor de streep bloemen van Jolanda en Herman.

Ik geef mijn chip af, krijg een certificaat en stempel mijn boekje af. Met Jan, Jolanda en Peter ga ik wat drinken. Ik vind, dat ik mijn pilsje verdiend heb. Daarna naar huis om met de voeten in het koude water de pijn weg te laten trekken en naar bed, want ik ben toch wel moe

P1000157P1000160