Een bedevaart in de zomer

Horendonk - Meerseldreef - Horendonk 60km

Die bedevaart begint op 31-12-2018. In 2018 is de bevaart van Horendonk naar Meerseldreef niet doorgegaan. Er was geen plaats meer voor een eerste stop. Het zat me dwars. Ook voor wandelaars die een stukje meer stappen, moet er iets te stappen zijn. Tijdens de Sylvesterwandeling op oudejaarsdag ga ik in gesprek met Jan, Johan, Karel, Herman en Kees. Ik besluit, dat die pelgrimstocht door moet gaan. Als iemand met een alternatieve eerste rust aankomt, zie het zitten.

De maanden tot 22 juni is deze tocht een stukje van mijn denken geworden. Eerst van Herman de kaarten en routebeschrijving gekregen. Een aantal stappers van onze club gevraagd om mee voor te lopen. Er lopen er 5 mee. Johan, Martha, Jan, Jan en Toon. Ik ben blij met hun ideeën en aanvullingen. De aankomst in Meerseldreef was super. Wat drinken en eten en pater Luc die de boekjes stempelt.
De terugtocht lopen we ook met 6. Kees loopt ook mee. De route wordt gekozen en beschreven. Dan wordt de brug bij Maalbergen gerenoveerd en ligt er veel hout op een gepland pad. Eind mei worden de laatste wijzingen aangebracht. 22 juni mag komen.

Je hebt een hoop over het aantal deelnemers. Ik was tevreden geweest met 15 tot 20 bedevaartgangers. Het worden er 25. Superblij.

Op 22-6 zorg ik op tijd aanwezig te zijn. Ik ben niet de eerste. Om 6 uur staan er 19 mensen aan de kerk bij Horendonk. Als ik het startsein geef, klinkt de klok van 6 uur. Timing per ongeluk. Op weg naar Wernhout. In het begin even zoeken naar het groepsgevoel en de goede route. Eerst naar Achtmaal en dan naar de Oude Heistraat in Wernhout. De koffie staat klaar. De ontvangst bij Wim en Mariëtte is super. Na 20 minuten weer op pad.

P1030935-squashedP1030936-squashed

Dan richting Wernhout, de Oude Baan, langs de AA of Weerijs naar de Gaardsebaan. Door de natuur naar radio Valencia. Twee uur later komen we aan. Wat later dan gepland. Bij radio Valencia voegen nog 5 wandelaars in. Met 25 man op weg naar Meerseldreef.


P1030937-squashed

De ontvangst is prima. Gereserveerde plekken, binnen 10 minuten alle bestellingen opgenomen en in 45 minuten ieder gegeten. Een stempel en een sticker complementeren de rust. En de groepsfoto voor de kerk.

P1030944-squashed

Dan weer op pad. Over de oude trambaan naar Hazeldonk, de E19 over en via Paandijk en Oekel naar de Laarsche heide. We hebben er 40km op zitten. Na een rust weer verder. Via Stuivezand en de Akkermolen naar Klein-Zundert. Door het buitengebied naar café In de Anker. De rust komt goed uit. Iedereen is aan even rust toe. Een klein half uurtje pauze en dan op pad voor de laatste etappe.


P1030951-squashed

Eerst via de Moerse baan en een fotobank naar de Buntweg. Een ruiterpad, de Buntweg over en dan via het zand van de Ellewaard richting Horendonk. Net na 19 uur zijn we er. Ik bedank iedereen en complimenteer ieder met zijn prestatie.

P1030952-squashedP1030954-squashed

Voor mij was het aan het eind een emotioneel moment. Mijn doel van 31-12 in vervulling gegaan. Na het opsturen van de foto's wensen meerdere medestappers een pelgrimstocht volgend jaar. Eerst even genieten.