Naar Meerseldreef? Heen en weer zul je bedoelen.

Om 6uur precies vertrekt een groep van ruim 20 stappers van Sint Jan op Sint Jan (24-6) bij de kerk in Horendonk. Ze gaat op bedevaart naar Meerseldreef. Een tocht van 30km heen en 30km terug. De groep heeft er zin in. In het begin loopt ieder nog twee aan twee. De eerste etappe gaat Achtmaal. Onderweg worden vergeten mobieltjes nagebracht. De eerste hongerige magen worden gevuld en de koffie smaakt best.
P1000410P1000412

Als we buiten komen, regent het licht. Op weg naar radio Valencia. We lopen over een schitterend stukje heide net voor de Meirseweg. Dan naar de E19, linksaf en een stukje verder staan we bij de rust.
P1000413
Het laatste stuk naar Meerseldreef gaat vlot. Het stukje langs de Mark is erg mooi. In Meerseldreef is het niet zo druk. Velen hebben broodjes besteld. Een groepje gaat in het dorp voor de uitsmijter. Om half 2 staat ieder weer klaar voor de terugtocht.

P1000416

Eerst langs het tramstation van Meersel naar Hazeldonk, de E19 weer over en aan de andere kant richting camping Laarse heide. De groep wil verder. In de groep wordt er veel gepraat, gelachen en nog meer gepraat. Het voelt goed om met zo’n groep op pad te zijn. De volgende stop is café In den Anker. Hier blijkt, dat er best wat mensen van (een) Zundert houden.

P1000417
Bij vertrek regent het weer. We gaan het bos is. Soms een mul zandpad, soms een bospad, maar meestal harde weg. Als we het bos uitkomen, is het nog maar een ruime 3km naar de kerk van Horendonk. Net na 19.30u zijn we er. Voor vertrek naar huis nog een groepsfoto.

Thuis kijk ik terug op 60 gezellige kilometers. Zo’n bedevaart zouden meer stappers moeten doen.
P1000422