090731-Meerle

31-07 Meerle 25km

Tegen 9 uur staan er 42 SintJansstappers op de parkeerplaats bij de kerk van Meerle. Om 9 uur op pad. Al snel lopen we in de Chaamse bossen en over de Strijbeekse heide. Na 9km een rust bij een bijencentrum. Deel 2 gaat over de hei en gaat langs kleine paadjes langs schitterende vennen terug naar Meerle. Daar een grote rust. Deel 3 verlaat Meerle richting Dreef en Strijbeek. Veel bos en hei. Na weer 7,5km zijn we weer bij het eind.

De wandeling was schitterend en het weer prima. Onderweg naar huis gaat het regenen.

P1040115P1040117P1040121

190728-Wortel

28 juli 2019 Wortel 30km

Na de 4daagse van Nijmegen kwamen Finse beslommeringen. Na een ruime week trek ik weer de wandelschoenen aan. Vandaag ga ik met Jan naar Wortel om daar met 2 of 3 Jannen mijn km's te stappen. Het weer is wat temperatuur prima, wat vochtigheid wat minder. Te droog voor een paraplu en te nat voor alleen een blouse.

Net na half 8 zijn we in Wortel
. In de zaal treffen we Jan Brosens. Na inschrijven en een koffie gaan we tegen 8 uur op pad.

Eerst het dorp uit en dan de bossen in. Buiten het dorp een herinnering aan de dodendraad. Prikkeldraad om in WO1 de Belgen het vluchten naar Nederland onmogelijk te maken. Na een stuk dat niet opschiet, komen we bij een rust bij de Destavijver, de visvijver van Jan's visclub.

Deel 2 gaat door de bossen van Wortel-kolonie. Jan 3 heeft zich bij ons gevoegd en samen gaan we verder. Veel rechte boslanen die eindigen bij de penitentiaire inrichting in een schuur. Daar drinken we wat en gaan dan weer verder. Met een heel grote boog komen we weer bij de startplaats in Wortel aan. Het is hard gaan regenen en het komt me wat tijd betreft beter uit om naar huis te gaan. Om half 3 bij Jan en om 3 uur weer thuis. Het was een prima wandeling.


P1040111-squashedP1040112-squashedP1040113-squashedP1040114-squashed

190714-Schoten

14 juli 2019 Schoten 21km

Nog net voor de 4daagse even de benen opwarmen. Om half 7 ga ik naar Schoten. Ze werken aan de A1 en daarom even later dan gewenst. Als ik binnenkom, tref ik Martha en Maria en Jan. Ik vertrek met Martha, want met haar loop ik de 4daagse van de IJzer.

Na 6 km een rust. Ik drink een choco. Martha en Maria gaan door. Wat eten en dan weer op pad. Ik steek de E19 over en kom bij de Bospolder. Dit is een recreatiegebied bij een zandafgraving in Ekeren. Verwilderde en ruige grond. Met in het midden en waterplas van 20 meter diepte. Na dit extra rondje eerst naar de rust en na de rust weer naar de start. Tegen half 12 zit de wandeling er op. Nog een praatje met verschillende wandelaars en naar huis om in te pakken voor de 4daagse van Nijmegen.

Onderweg een leuke skype met Paul en Florence.P1040042-squashed

190707-Wuustwezel

7 juli 2019 Wuustwezel 30km

Het is een paar weken geleden, dat ik gewandeld heb. Hamburg en Heeg en Sam en Famke waren belangrijker dan 30, 40 of 60km. Als je weer terug bent van vakantie, gaat het wandelvirus weer wringen. In de aanloop naar de 4daagse van Nijmegen ga ik met Jan vandaag 30km in Wuustwezel lopen. Om 6 uur van huis en om 7 uur van start. Het weer is prima.

We gaan op pad en Chris stapt mee. Een ronde van 9km die weer bij de start aankomt. Na een chocomel weer verder. Deel 2 is ook 9km. Veel bos en open landwegen. Sommige stukken loop je 2x en dan is het goed opletten. We lopen naar de kerk in Wuustwezel en komen langs een missionarissenkerkhof van de Franciscanessen. Bij de rust na 18km treffen we meerdere bekenden. Ook Ton en Martin zien we. Leuk om elkaar weer te zien.

Deel 3 gaat naar het Schietveld richting Brecht. Er staat een man te fotograferen. Het is een oud-collega uit Roosendaal. Verder richting Brecht. Ik wandel een stuk met een vrouw die aan het trainen is voor de Dodentocht. Een gezellig gesprek. Dan weer terug naar de finish. De wandeling was ok. Lekker gelopen, veel bekenden gezien en leuke gesprekken.P1040041

190622-Horendonk

Een bedevaart in de zomer

Horendonk - Meerseldreef - Horendonk 60km

Die bedevaart begint op 31-12-2018. In 2018 is de bevaart van Horendonk naar Meerseldreef niet doorgegaan. Er was geen plaats meer voor een eerste stop. Het zat me dwars. Ook voor wandelaars die een stukje meer stappen, moet er iets te stappen zijn. Tijdens de Sylvesterwandeling op oudejaarsdag ga ik in gesprek met Jan, Johan, Karel, Herman en Kees. Ik besluit, dat die pelgrimstocht door moet gaan. Als iemand met een alternatieve eerste rust aankomt, zie het zitten.

De maanden tot 22 juni is deze tocht een stukje van mijn denken geworden. Eerst van Herman de kaarten en routebeschrijving gekregen. Een aantal stappers van onze club gevraagd om mee voor te lopen. Er lopen er 5 mee. Johan, Martha, Jan, Jan en Toon. Ik ben blij met hun ideeën en aanvullingen. De aankomst in Meerseldreef was super. Wat drinken en eten en pater Luc die de boekjes stempelt.
De terugtocht lopen we ook met 6. Kees loopt ook mee. De route wordt gekozen en beschreven. Dan wordt de brug bij Maalbergen gerenoveerd en ligt er veel hout op een gepland pad. Eind mei worden de laatste wijzingen aangebracht. 22 juni mag komen.

Je hebt een hoop over het aantal deelnemers. Ik was tevreden geweest met 15 tot 20 bedevaartgangers. Het worden er 25. Superblij.

Op 22-6 zorg ik op tijd aanwezig te zijn. Ik ben niet de eerste. Om 6 uur staan er 19 mensen aan de kerk bij Horendonk. Als ik het startsein geef, klinkt de klok van 6 uur. Timing per ongeluk. Op weg naar Wernhout. In het begin even zoeken naar het groepsgevoel en de goede route. Eerst naar Achtmaal en dan naar de Oude Heistraat in Wernhout. De koffie staat klaar. De ontvangst bij Wim en Mariëtte is super. Na 20 minuten weer op pad.

P1030935-squashedP1030936-squashed

Dan richting Wernhout, de Oude Baan, langs de AA of Weerijs naar de Gaardsebaan. Door de natuur naar radio Valencia. Twee uur later komen we aan. Wat later dan gepland. Bij radio Valencia voegen nog 5 wandelaars in. Met 25 man op weg naar Meerseldreef.


P1030937-squashed

De ontvangst is prima. Gereserveerde plekken, binnen 10 minuten alle bestellingen opgenomen en in 45 minuten ieder gegeten. Een stempel en een sticker complementeren de rust. En de groepsfoto voor de kerk.

P1030944-squashed

Dan weer op pad. Over de oude trambaan naar Hazeldonk, de E19 over en via Paandijk en Oekel naar de Laarsche heide. We hebben er 40km op zitten. Na een rust weer verder. Via Stuivezand en de Akkermolen naar Klein-Zundert. Door het buitengebied naar café In de Anker. De rust komt goed uit. Iedereen is aan even rust toe. Een klein half uurtje pauze en dan op pad voor de laatste etappe.


P1030951-squashed

Eerst via de Moerse baan en een fotobank naar de Buntweg. Een ruiterpad, de Buntweg over en dan via het zand van de Ellewaard richting Horendonk. Net na 19 uur zijn we er. Ik bedank iedereen en complimenteer ieder met zijn prestatie.

P1030952-squashedP1030954-squashed

Voor mij was het aan het eind een emotioneel moment. Mijn doel van 31-12 in vervulling gegaan. Na het opsturen van de foto's wensen meerdere medestappers een pelgrimstocht volgend jaar. Eerst even genieten.

Made in RapidWeaver