190617-Etten-Leur

17 juni 2019 Etten-Leur 15km

Vandaag is de eerste dag van de avond4daagse in Etten-Leur. Ik kan alleen vandaag wandelen, want de rest van de week zit vol met afspraken. Om 17.15u ben ik bij Achilles bij de Lage Banken en om 17.25 uur ben ik weg. Lekker weer, 22 graden en korte broek.

Eerst richting Sander en Haansberg. Na Windgat en Kelsdonk en Achtergat zit dit stuk polder erop. Via Slagveld en Sander naar de Rijsdijk en de Zevenbergse weg. Bij de Elshoutweg naar rechts. Via de Donkerstraat weer terug naar de start. Om 20.03u stap ik weer bij de start binnen. Een mooie groet in mijn boekje, een lieve ontmoeting met een oud-leerling en haar gezin, een bruine Leffe met Annie en even bijkletsen met de EHBO. Dan naar huis. Ik ben tevreden.

P1030932-squashedP1030933-squashed

190616-Pulle

190616 Pulle 21km

Op zondag een korte afstand lopen in een plaats, waar ik nog nooit geweest ben. Pulle ligt bij Zandhoven.

Om 8uur stappen Jan Brosens en ik binnen bij de startlocatie in de Dorpsstraat van Pulle. Het is nog niet druk. De koffie nemen we op de eerste rust. Na inschrijven lopen we eerst de lus van 13km en daarna komt een lus van 8km. Het weer is goed. Droog en aangenaam van temperatuur.

De poort uit, naar rechts en een paar straten verder staan we op het platteland. Mooie paden; deels verhard, deels verhard. Richting Pulderbos. Mooie bospaden. Na een ruim uur een wagenrust bij het kanaal. Geen koffie, maar water of cola. Op een betonnen trap eet ik mijn eierkoeken op. Dan verder langs het kanaal en tenslotte weer naar Pulle.

Lus 2 gaat een andere kant op. We lopen door het Molenbos en het Pulderbos. Onderweg zijn er toch nog bekenden uit de buurt. Even bijkletsen en weer verder. Rond half 1 drinken we nog een Westmalle en gaan we weer op huis aan. Ik zet Jan in Wortel af. Na een koffie en een broodje rijd ik weer naar huis.

Een prima wandeling in een nieuwe plaats.
P1030929-squashedP1030930-squashedP1030931-squashed

190615-Rijsbergen

190615 Rijsbergen 40km

Ik loop dit jaar in Rijsbergen geen Kennedymars. Ik loop de 40, want aanstaande zaterdag loop ik voor bij de pelgrimstocht van de SintJansstappers. Ik heb met Jan Brosens afgesproken, maar ook Ida en Netty lopen de 80. Samen met Jan, Ida en Netty ga ik op pad.

Het was vroeg vanmorgen. Om half 5 naast het bed en om half 6 bij VVR. Mijn wandelgenoten komen even later. Na een koffie en inschrijven gaan we op pad. Het is dan net 6 uur geweest.

Via de Waterman en de Ettenseweg lopen we naar Oekel en dan naar Rustenburg. Het is nat. Er valt telkens regen. Genoeg voor poncho's en paraplu's. Een lekker lang gesprek met Florence. Goed voor de moraal. Na 20 km zijn we in Achtmaal. Een ruime rust met soep en broodjes. Dan naar Wernhout. Even is het droog. We hopen op een lange droge periode, Maar dat zit er niet in.

Een 6km verder zijn we in Wernhout. Daar staan de tassen voor de 80-ers. Er wordt volop gewisseld met schoenen, sokken en shirts.

We lopen door de Moersebaan en de V.d.Hoevenstraat naar de voorlaatse rust. Een vrouw uit Rijsbergen loopt haar eerste Kennedymars en ik herken mijn spierpijn van mijn eerste 80. 80 is gewoon ver. Dan de Pannenhoef in. De broer van Jan Brosens en Annie Goos lopen steeds in onze buurt. Na de rust bij de aardbeien loop ik met Annie Goos bij de finish. De anderen lopen in de buurt.

Bij de rust een stempel en een pilsje. En dan naar huis. Geen bad vandaag i.v.m. mijn operatiewond. De WK-dames winnen hun tweede wedstrijd en ik schrijf blog.

P1030923-squashedP1030924-squashedP1030925-squashedP1030927-squashedP1030928-squashed

190610-Breda

Pinkster3daagse: 3 dagen wandelen, 3 dagen anders

Ook dit jaar loop ik de pinkster3daagse in Breda. Dichtbij en in een vertrouwde omgeving. En veel bekenden. Het kan veel slechter.

Op zaterdag vertrekken we voor onze 30km bij de Prinsentuin in Breda. We betekent Jan, Ton, ik en even later Connie. Eerst richting Liesbosch en Zanddreef. Dan richting Elsakker. Het waait hard, windkracht 6. Als we langs de Mark lopen, hebben we wind op kop. Schuin hangen tegen de wind in en op blijven letten op afgerukte takken en takjes.

Na de Halse dijk en de Berk komen we weer in de Zanddreef. In het Liesbosch is het bijna windstil. Via de Flits en het Pools kerkhof weer terug. Ik doe mijn haar weer goed en ga naar huis.

Op zondag ga ik 40km lopen. Eerst met Jan en Ton en ook met Connie en haar man John. Via het dal van de Aa of Weerijs naar Effen. Jan en Ton lopen 20 en gaan de andere kant op. Met John en Connie ga ik verder richting Rijsbergen. Daar is ook de volgende rust. Met een trekvlot de rivier over is een nieuwe ervaring. Het volgende stuk leidt ons naar camping Laarsche heide. Het is warm geworden, tegen het benauwde aan. Dan weer terug naar Rijsbergen en Breda. Het was vermoeiend vandaag.

Dag 3

Vandaag haal ik Jeanne en Stan op. Zij gaan met de rugzak lopen om zich voor te bereiden op Spanje. Ik hobbel relaxt mee.

Om 9 uur mogen we weg. Eerst naar Princenhage en dan onder de A16 door om richting Effen te gaan. Eerst de Dogdreef, dan naar de kerk van Effen en dan zitten de eerste ruim 6km erop. Een stuk met Sanne gelopen en weer bijgepraat. Bi de rust stempelen we en lopen eerst nog een rondje van ruim 2km. Dan gaan we wat drinken.

Na de rust gaan we weer terug naar de start. Even wat drinken en dan Jeanne en Stan thuis afzetten. De pinkster3daagse voor dit jaar is verleden tijd.


P1030911P1030912P1030913P1030915P1030916P1030919P1030921

190603-Lichtaart

2-6 Lichtaart 30km

Om 7 uur ben ik bij Jan en samen rijden we naar Lichtaart om bij de Pompoenstappers te lopen. Om 8 uur willen we naar binnen gaan en Jan Brosens komt naar buiten. Hij heeft er al 10km op zitten. Na inschrijven gaan we met z'n 3=en verder. Het wordt warm vandaag.

Naar recht vanaf de start en kort daarop gaan we het bos in. Alle bospaden lijken op elkaar en waar ik precies loop? Ik weet het niet. Onderweg wel een groot hoofd op de grond. Na 5km een rust en na 13 weer een. Wat drinken en wat kletsen en dan weer verder. Dan gaat er iets fout. We missen een pijltje of die ontbreekt. Na een paar km extra komen we bij de laatste rust. Nog 5km naar de finish.

We hebben een tijdje gestapt met 2 jonge vrouwen die de dodentocht gaan lopen.
Dan gaat het weer mis. Als we langs de spoorlijn lopen van Herenthals naar Lichtaart besef ik dat we meer moeten lopen dan 25km. Jan Brosens heeft er dan al 35km opzitten en krijgt last van de warmte. Even later belanden wij ook op een bank om opgehaald te worden. Een Pompoenstapper zet ons af bij de finish en dan rijden we naar huis.

P1030906-squashed

P1030908-squashed