170226-Waalwijk

26-02-2017 Waalwijk 25km

Om 7.45u ben ik in Dongen om Jan Brok op te halen. Daarna rijden we naar Waalwijk. Het is bewolkt en niet koud. Veel regen zal er ook niet vallen. Na inschrijven en koffie en even wachten mogen we weg.

Na een stukje Waalwijk duiken we het bos in. Na 5km de eerste rust. Een choco en weer het bos in. Dijkje op en af, kronkelen, over asfalt… Het duurt 7,5km en dan zijn we bij rust 2.

Onderweg passeert een rijdende sigaar ons. Leuk om te zien.

Koffie en een broodje en het bos weer in. Ruim 8km verder zijn we weer bij de eerste rust. Plaats om te zitten is er niet. De soep wordt staande gedronken en daarna weer op pad voor de laatste km's.

Nog een stuk sightseeing Waalwijk en dan afstempelen. Ik zet Jan weer bij zijn huis af en rijdt naar Etten-Leur. 's Middags me rustig houden en wat sport kijken.

DSC04054DSC04055

170225-Sint Maartensdijk

25-2-2017 Sint Maartensdijk 30km

Om 7uur ben ik bij Jan. Daarna naar Jeanne en dan naar Sint Maartensdijk. Tegen 8 uur stappen we de sporthal binnen en na een koffie gaan we op pad.

Al snel verlaten we Sint Maartensdijk en duiken de polder in. Lange wegen tussen lege kleiakkers. Na 9 km zijn we in het centrum van Poortvliet. Even wat eten en drinken en weer verder.

We gaan weer de polder in. In Poortvliet 100 meter terug voor de Rozemarijnstraat. Cor uit Terneuzen sluit bij ons aan. Na 8km zijn we weer terug in Poortvliet.

Dit keer worden we naar de dijk van langs de Oosterschelde gestuurd. De wind staat op kop. Ik moet mijn pet in de gaten houden. Na een ruime tijd verlaten we de dijk en gaan naar een stop bij camping Gorishoek. Een korte stop. Even bijkletsen met Kees en Coby en Marcel en Diana.

Onderweg maakt een verslaggever van de PZC foto's en film. Kijk maar eens op
PZC

Het laatste stukje is 5km. Nog even langs de kust en dan naar de start terug. Afscheid van Cor en dan terug naar Etten-Leur. Jeanne afzetten en dan gmail herstellen.

En dan naar Roosendaal voor een nieuwe broek, want de huidige broek maakt mijn lies kapot.

DSC04045DSC04047DSC04049DSC04051DSC04052DSC04053

170224-Etten-Leur

24-2-2017 Etten-Leur 22km

Na een koffie bij Jan vertrekken we voor een rondje Lamgatsebrug en Hoeven. Het is nog fris en de handschoenen zijn aan.

Eerst naar de Zwartenbergse molen. Dan linksaf richting Zevenbergen. Op de brug bij Zwartenberg je realiseren, dat Oudenbosch vlakbij ligt. Na de brug linksaf. Er loopt een man uit Zevenbergen met ons mee. Over het spoor gaan wij naar links en hij naar rechts. Net na de Lamgatse brug een stop om wat te eten en te drinken. Het caf
é bij de haven is dicht. Onderweg borden over de 380kV-leiding die nog moet komen. Dan naar Hoeven. Richting Etten-Leur. Bij het Strooien huis gaan we naar Leur. Ruim 5km zijn we weer in Pas Buiten. Na een lekkere omelet en een koffie weer naar huis.

Een lekkere wandeling en een goede voorbereiding voor Spanje.

DSC04040DSC04041DSC04042DSC04043DSC04044

170219-Roosendaal

19-2-2017 Roosendaal

Om 7.15u haal ik Jeanne op en we rijden naar Huis ten Halve in Roosendaal. Om 7.50u mogen we van start.

Onder het viaduct de weg naar Nispen door en via de Turfvaart naar sportpark Vierhoeven. Dan door de bossen naar de Posthoorn in Rucphen. Adrie Ros loopt met ons mee. Bij de Posthoorn drinken Jeanne en ik koffie. Adrie loopt verder. Kort na vertrek sluit Jef Buijs zich bij ons aan. Via het industrieterrein bij Rucphen en de skibaan lopen we richting Ossekopke. We drinken wat fris en lopen terug naar Huis ten Halve. Na een uurtje zijn we er.

Het was vandaag kouder dan gisteren en ik was blij met mij handschoenen. Wel gezellig gelopen.

Pasted Graphic 3
Pasted Graphic 4
Pasted Graphic 5

170218-Prinsenbeek

18-2-2017 Prinsenbeek

Net voor half 9 stappen Jan en ik de startlocatie binnen. Jan Brok is er al. Na inschrijven en koffie gaan we om 8.50u van start.

Eerst lopen we richting Zanddreef, Verloren hoek en Prinsenhoeve. Daarna het Liesbosch in. Na 15km hebben we onze rust in het Veehandelshuis. Na koffie en een broodje gaan we weer verder. Eerst weer wat km's Liesbosch en dan via Westerik de A16 over. Met een ruime lus komen we bij station Breda-Prinsenbeek. Daar de A16 weer over en dan terug naar de start.

Het laatste stuk loop ik zonder jack, want het zonnetje scheen lekker. Tegen 13u stappen we weer binnen. De soep smaakt goed. We maken wandelafspraken voor volgend weekend en gaan weer naar huis.

Een gezellige en pittige 25km.

Pasted Graphic

170212-Meerseldreef

12-2-2017 Meerseldreef

Om half 8 parkeren we de auto bijna naast de starttafel, drinken een koffie en vertrekken. Het is fris en de sneeuw is gelukkig al ver weg.

Achter de hoofdstraat van de Dreef lopen we naar de Balleman en belanden uiteindelijk in hoeve Galderzicht. Jef komt ook binnen en loopt de volgende lus mee om daarna weer alleen verder te gaan. Na een stuk Mastbos komen we weer bij de rust. Even bijkletsen met Gerda, Peter en Jolanda. Dan een rondje rond de Galderse meren. Het wemelt van de loslopende honden.

Na het stempelen gaan we terug naar de start. We lopen langs de Jacobskapel in Galder en gaan dan via de Mark weer terug naar de start. Net na 12.30u zijn we er. Tevreden rijden we naar huis.

Het lopen ging goed.

DSC04015DSC04016DSC04017DSC04018DSC04019DSC04020

170211-Kapellen

11-02-2017 Kapellen

Ik haal Jan en Jeanne op om een eurodax in Kapellen te lopen. De bedoeling is 50km. Lopen in de groep en 6km per uur. Er zijn 43 wandelaars. Om 9 uur gaan we van start. Het is bewolkt en koud.

We lopen niet ver weg. In het gebied van Ekeren, Kapellen en Brasschaat doorkruisen we het gebied. Ik voel me niet op mijn gemak. Ik glij in het begin een paar keer en ben bang om te vallen. Ik moet mijn best doen om bij te houden. Het gaat net. Na 8km een wagenrust. Een stuk betoncake; lekker, maar zwaar op de maag liggend. Daarna weer een stuk van 8km. Woonwijken, kerkhoven, veldwegen en weer asfalt. We hebben een ruime stop en ik eet wat.

Na de rust neem ik een sanitaire stop. Daarna loopt de groep 200 meter voor me. Wat ik ook probeer, ik krijg de afstand niet kleiner. Ik ga forceren en mijn hamstring voelt niet goed. De wandeltrein dendert verder en ik moet mijn best doen om de groep in het oog te houden. Een paar km voor de derde rust ontdekt iemand van de organisatie dat ik achter blijf. Hij blijft op de hoeken staan om de richting te wijzen en fietst dan weer verder. Na 25km kom ik enkele minuten later bij de rust. Ik besluit om te stoppen, want dit was niet leuk.. Tot mijn blijdschap gaan Jan en Jeanne ook mee terug. Ik had ze met plezier later opgehaald.

Bij Jan drinken we nog een kom koffie en daarna breng ik Jeanne naar huis en ga dan zelf ook.

's Avonds chinees eten bij Jan en Corrie en de dag afsluiten met een glas wijn.


DSC04013

170205-Gooreind

5-2-2017 - Gooreind

Om 7.45u stappen we het startlokaal binnen in Gooreind. Jan Brosens en Jef Buijs zijn er ook. Na een koffie en inschrijven gaan we op pad. Het is droog, bewolkt en 5 graden. Het kon veel slechter.

Gelijk na de start lopen we het militair domein op. Een schitterende zonsopgang maakt een wandeling supermooi. Aan het eind van het domein linksaf en dan richting Brecht en Loenhout. Na de eerste rust keren we met een grote omweg naar Wuustwezel terug. Na de rust verlaat Jef ons. Hij gaat alleen verder. Bij de rust ontmoeten we veel bekenden. O.a. Cees Notenboom.

Een extra lus richting Oud-Gooreind en dan naar het Bosduin. De zon schijnt en even lopen we in onze fleece. Om 13.30u stappen we weer binnen bij de start. We nemen afscheid en gaan met een goed gevoel naar huis.


DSC04006

DSC04007

170204-Breda

4-2-2017 Breda

Jan gaat niet mee vanwege een begrafenis. Jeanne haal ik net na 8 uur op en om 8.30u zijn we bij de startruimte van Wiego in het Ginneken. Het is droog en 7 graden. Binnen een heleboel bekenden. Na de start vormt zich al snel een groep met Ida, Lievin en een vriendin, Jeanne, Cees van de Broek en ik.

Al snel verlaten we Breda en lopen langs Wolfslaer tot achter Ulvenhout. Dan gaan we de bossen in. Hondsdonk en Valkenburg en de Strijbeekse heide. Na 9lm een wagenrust. We drinken een koffie en Ida en haar vriendin gaan verder op de 15. Onderweg kom ik Adrie Ros tegen. Hij gaat in augustus naar Engeland voor een centurion. Knap hoor.

De volgende stop is bij een pannenkoekenrestaurant. We besluiten door te lopen naar de volgende rust. We lopen verkeerd en verlengen onze route met zeker 3km. Het stuk over de Strijbeekse hei is mooi. Bij km 20 heb ik wel honger en mijn brood smaakt goed. Na de rust naar Ulvenhout, Bieberg en start. Jan van de Boer loopt de laatste 5km met ons mee. Om 14u komen we aan en na een pils zet ik Jeanne weer af.

Een leuke wandeling.

DSC04000DSC04002DSC04004