15-12-31 SJS silvester

Essen, 31-12-2015
Ik ben net voor 8 uur bij Ja. Jan rijdt vandaag. Eerst Jeanne ophalen en dan naar Essen-Wildert. We zijn er al voor half 9. Om 9 uur gaan er ruim 60 SJS op pad. Het weer is nog prima. Het is droog en het is ruim boven 0.
Er loopt een eland op kop en die volgen we. Eerst Wildert door en dan het platteland op. Het is gezellig en het tempo is rustig. Na een paar uur zijn we in Huijbergen en we drinken daar koffie. Daarna weer op pad. Huijbergen uit en via bos en landweg belanden we in Hoek. We stappen de Bostella binnen. Ik drink een Orval.
Na een rust van 3 kwartier gaan we weer op pad. Het tempo is nu nog lager. Om 15.15u zijn we weer bij de auto.
We rijden snel naar Etten-Leur, zetten Jeanne af en gaan naar Jan.-16
Na de koffie in bad.


DSC02106

15-12-29 Hoogerheide

Hoogerheide, 29-12-2015
Om 7 uur ben ik bij Jan en om 7.30u stappen we bij wsv De Arend binnen om 25km te wandelen vanuit Hoogerheide. Bij de start veel bekenden. Na inschrijven om 8 uur weg. Het is droog en warm voor de tijd van het jaar. Martha is er ook en loopt de eerste 12 km met ons mee.
Langs de hoofdstraat lopen we de Brabantse wal op richting Huijbergen. Na een uur een stop in een tent. Snel lopen we door. Na ruim 12km zijn we in Huijbergen. In een wijkgebouw drinken we een chocomel en eten wat.
Na de rust gaat Martha weer naar de start en wij maken een ronde langs de bergen van Huijbergen. Op de website een filmpje hiervan. We lopen langs het parcours van het EK-veldrijden. Na deze ronde weer terug in Huijbergen. Na een rust terug naar de finish. 6 km bos en landwegen.
Langs het fabrieksterrein van Hoogerheide lopen we naar de start terug. Daar krijgen we soep en na een stempel weer terug naar huis.
Nog even een koffie bij Jan en Corrie en dan naar huis. Mijn hiel is toch wel iets gevoelig. Voorzichtig blijven.


Wandeling Hoogerheide 29-12-2015 from J.de Buin on Vimeo.


DSC02101DSC02102

15-12-20 Capelle a/d IJssel

Capelle aan de IJssel, 20 december 2015
Om 7.50uur haal ik Jeanne op en om 8 uur Jan. Samen rijden we naar Capelle om er 25km te wandelen. De weersvoorspelling is goed: 13 graden en geen regen. Bij aankomst in de sporthal zitten er al veel wandelaars te wachten. Na een koffie gaan we om 9 uur op pad.
Eerst lopen we verkeerd. De pijlen van gisteren staan er nog. Dan weer 1,5 km terug en opnieuw van start. Na een correctie door iemand van de RWV gaan we op pad. Eerst wat km’s door de wijk en langs het water. Na een wagenrust de natuur in. Lange paden langs het water en door aangeplant bos. Bij 15km een rust met eten en drinken. Dan weer op pad. Na een wagenrust gaan we weer het laatste stuk naar de finish.
Na een stempel naar huis. Ik vind dat krijtpijlengedoe maar niets. Regelmatig zoeken welke pijl je moet hebben.
Na stempelen naar Etten-Leur. Bij Jan drinken we nog een kopje koffie en dan zet ik Jeanne af. Thuis ontdek ik, dat mijn hiel wat rood is. Toch maar goed koelen.

DSC02094DSC02097DSC02098DSC02099

15-12-19 Breda

Breda, 19 december 2015
Om 8.15uur stap ik in de auto van Jan om samen met Jeanne naar de Viandenlaan te rijden. De weersvoorspelling is goed: 13 graden en hoogstens een beetje regen. Bij aankomst zijn ook Piet en Kees er. Een hele tijd niet gezien. Tegen 9 uur gaan we op pad.
Van de Viandenlaan naar het Markdal en dan het Mastbos in. Aan de andere kant het Mastbos weer uit en in Effen een rust. Via Effen en de Mark door het Mastbos naar de kantine bij Sprint voor een koffie.
Dan nog een stukje Mastbos en dan zijn we weer bij de finish. Ik heb dorst en drink een pilsje.
Ik word weer afgezet op de Zandspui en ga in bad. Daarna bereid ik me voor op het bezoek voor mijn verjaardag.
foto Jacfoto JanDSC02091DSC02092

15-12-13 Brecht

Brecht, 13-12-2015
Om 7uur haalt Jan me op om naar Brecht te gaan. Het is nog donker. Tegen 7.30u zijn we er. Het is nog rustig, want het regent wat en daarom zijn er nog niet veel wandelaars. Er wordt regen verwacht en misschien wordt het nog droog. Na inschrijven en koffie gaan we op pad.
Al snel lopen we buiten het dorp. Voor een viaduct moet de 30 naar rechts. We missen een afslag en lopen twee extra km’s. We gaan terug en stappen over op de 26. Na 4,5km zijn we bij de eerste rust. Na een choco weer verder. Het is droog geworden. Na een stuk natte natuur komen we bij de tweede rust. We lopen door een heel grote boomkwekerij. Na wat eten een stuk van 4km naar een rust in Wuustwezel. Dan weer naar de start. 8 km door modderpaden die door jeeps omgeploegd zijn.
De zaal zit nu vol. Toch weer veel deelnemers. Na afstempelen, de auto in, tanken en dan naar huis.
Mijn achillespees voelt goed en daar ben ik blij mee. Morgen bij de fysio horen wat zijn er van vindt.


DSC01991DSC01992

15-12-12 Alblasserdam

Alblasserdam, 12 december 2015

Om 7.45 uur haal ik Jan op en we rijden naar Alblasserdam om 25km te wandelen. Het is goed weer voor de tijd van het jaar. Ik ben benieuwd hoe mijn achillespees zich houdt. Na inschrijven en koffie op pad.

Na vertrek de groene ruimte in. Na een tijdje komen de molens van Kinderdijk aan de horizon. Eerst een stuk van ruim 7 km naar een grand café voor een choco. Dan weer verder langs de Noord naar Nieuw-Lekkerland. Met een boog langs de molens en dan weer naar Alblasserdam. Onderweg ontmoeten we een aanstaande pelgrim.

Na een rust nog 4km. We gaan Alblasserdam in en krijgen bij een sportzaak een oliebol. Het laatste stukje lopen we met twee St.Janstappers uit Stampersgat.

Na stempelen terug naar huis. Bij Jan en Corrie nog een koffie en dan in bad. Mijn hiel heeft zich goed gehouden.DSC01986DSC01988DSC01989

15-11-29 Oelegem

Oelegem, 29-11-2015
Ik haal om 7 uur Jeanne op en we gaan naar Oelegem. Tegen 8 uur zijn we er en na inschrijven en koffie gaan we op pad. Het is ruim boven 0 en droog zullen we het niet houden. De geplande 25 km blijken er 27 te zijn.
Na vertrek gaan we eerst een stuk langs het kanaal. Daarna linksaf de blubber in. Door de bossen lopen we naar Zandhoven. Voor ons een extra rondje. Een kapel en een hoeve zijn de toppers. Dan richting Halle. Bos, open landschap en veel blubber. Intussen regent het, eerst zacht, dan steviger.
Na Halle komen de kortere afstanden erbij. De blubber blijft. De regen verdwijnt. Tegen 13 uur stappen we de startruimte weer binnen. Die zit vol, ondanks het slechte weer.
Snel de auto in en tegen 2 uur zet ik Jeanne af. Het was gezellig en mijn voet hield zich goed.
Tevreden kijk ik terug. Ik ben blij op pad gegaan te zijn, want dat geeft een tevredener gevoel als thuis op de bank naar buiten te kijken.

IMG_1009IMG_1012IMG_1016IMG_1017

15-11-22 Etten-Leur

Etten-Leur, 22 november 2015
Tegen 8.30u ben ik op de Wipakker. Een thuiswedstrijd bij de eigen vereniging. 30km over bekende paden. Het is fris en er wordt een beetje regen verwacht. Tegen 9uur vertrek ik met Jan.
Via het centrum en het Hooghuys naar de Liesbosweg. Dan via Attelaken en de Verloren hoek naar het maïsdoolhoof voor de koffie.
Daarna met Jeanne en Annie op pad. Ik heb een ruim gesprek met Annie. Het voelt goed. Bij het Turfschip weer op pad. Door de wijk en dan het buitengebied in. Bollendonk en Kelsdonk. Dan naar rust 3. De laatste 4km lopen lekker en tegen half 3 zijn we er weer. De soep smaakt goed en na een pilsje en enkele gesprekken ga ik naar huis.
Hopelijk krijgt deze wandeling nog een leuk vervolg.
DSC01961DSC01963DSC01964DSC01965

15-11-21 Putte

Putte, 21 november 2015
Om 7 uur stapt Jolanda in de auto. Na inschrijven en een koffie gaan we op pad. Het is grijs en best fris.
Na vertrek lopen we naar het Ravelshof en zijn bossen. De paden zijn vochtig en het is telkens zoeken naar een droog spoor. Via de Moretusbossen gaan we naar de eerste stop.
Na die stop gaat het zachtjes regenen. Van mot- naar stortregen duurt een klein kwartier. Bij 13km is er weer een stop. Daar ontmoeten we Sinterklaas. Na een broodje en wat pepernoten weer op pad.
Het jack is omgewisseld voor de poncho. Lichte sneeuw valt er als we op de hei bij het Grote Meer lopen. De handen worden koud en mijn broek is nat. Na bijna 20km weer een rust. Daarna is het droog en de zon schijnt zelfs als we op pad gaan naar de finish.
Bij het eind een gesprek met een medepelgrim/wandelaar, afstempelen en naar huis. Ondanks de kou en regen was het toch een leuke wandeling. Bijgepraat met Jolanda en 25km.

DSC01955DSC01956DSC01958DSC01960

15-11-08 Tilburg

Tilburg, 8 november 2015
Om 8 uur stap ik in bij Jan en we rijden naar Boerke Mutsaers in Tilburg. Om 8.30u koffie en inschrijven en daarna op pad.
Kort na de start loop ik langs de universiteit en denk terug aan Florence, Paul en Victor. Wat een eeuwigheid geleden. Door het bos, langs de hockey en dan oversteken richting Gilze.
Dan langs een industrieterrein richting Regte heide. Veel bos en heide. Na 13km zijn we bij de rust in een manegekantine. Een chocomel en eten. Na de rust loopt het beter. Het tempo gaat omhoog. Regelmatig korte gesprekken met medelopers. Het is best gezellig.
In Tilburg slingeren we door de wijk en komen weer aan in bij Boerke Mutsaers. Na stempelen weer naar huis.

DSC01829tilburg_university_building