221231-Wildert

31-12   Wildert            sylvesterwandeling       25km
 
Net na 8 uur stapt Liza in en even later Jeanne en Stan. Traditioneel stappen we de laatste wandeling van het kalenderjaar bij de SintJanstappers. Als we op het plein bij de kerk in Wildert zijn, zijn er toch veel mede-wandelaars. Omdat het vanmorgen om 5 uur stortregende, waren er veel aan het twijfelen geraakt. Ieder was er toch. Tegen 9 uur is iedereen er en dan op pad.
 
Het eerste doel is in Hoek café City. Ik ga met Frans van de Berg in gesprek. De km’s stappen ongemerkt weg. Na een 1,5 uur zijn we bij de rust. De koffie en de soep zijn lekker. Na de pauze gaan we weer op pad. Het mag dan best droog zijn, de weg is dat zeker niet. Over smalle randjes blubber balanceren we langs grote plassen. Het is en blijft opletten. We lopen richting Huijbergen.
 
Een kleine 8 km verder komen we weer bij de City. Ik drink een Caroluswhiskey. Een zwaar bier. Ik vind het niet zo top. Nog een cola en dan weer naar de start. De paden zijn nat. Bij de Schaapsbaan staat Martijn voor het raam. Ik schiet naar binnen voor mijn Marching. Nu kan ik uitzoeken hoe de reis naar Geraardsbergen gaat voor de tocht van/naar Manneke Pis.
 
We lopen naar de start, stappen in. Ieder is op tijd terug in Etten-Leur om zijn oudejaarsnacht te beginnen.

IMG_0219

221217-Merksplas

221217 Merksplas Kerststallenroute 21km

Het vriest 6 graden als Liza en ik in de auto stappen om naar Merksplas te rijden. Even na 8 uur zijn we er. Jan Brosens is er ook al. Na even wachten gaan we op pad.

De wereld is klein, want het is mistig. De rijp ligt op de bomen, Mijn thermohemd heb ik aan, maar mijn thermobroek mis ik zeker in het begin. Eerst op weg naar de Bosklappershut. Na een bak koffie weer verder. We zijn de allereersten dit jaar. Langs graspaden en bosranden stappen we naar Zondereigen.

Eem schrobber houdt ons warm. Bij de kerststal is ook een hele groep met 2CV-bezitters. Ze gaan een puzzeltocht doen. Verder op weg naar Vaneleke. Ook hier een kerststal. Maar ook snert. Die hebben we verdiend. Met een boterham erbij verdwijnt de honger en krijg je weer energie.

Dan weer terug naar de Bosklappershut. Gelukkig staan er nu wat meer mensen. We drinken niets en gaan snel verder naar Merksplas. Gezellig gestapt en dan weer naar huis.


IMG_0183IMG_0181IMG_0182IMG_0184

221211-Brecht

11-12   Brecht  24km
 
Om 7.30u vertrek ik naar Brecht. Dit keer rechtstreeks, want Jan Brosens komt zelf. Ik sta om 8 uur bij de start. Inschrijven en afstempelen. Dan komt Jan binnen. Na een koffie gaan we op pad. Het is fris en bewolkt.
 
Eerst Brecht uit. We lopen naar het kanaal en na 6km is de eerste stop bij een boerderij. We gaan er 3x komen. We slaan de eerste keer over. Naar het kanaal, de brug over en het platteland in. Vaak loop je alleen. Toch zijn er veel wandelaars op pad. Dat merk je bij de knooppunten en de rust. Na rust 2 een volgend stuk richting Trapistinnen. We lopen een heel stuk met een vrouw uit Loenhout. Fijne gesprekken over belangrijke thema’s.
 
Na de laatste rust een kort gesprek met Liza en dan naar de start in Brecht. Aan het eind een mini-rondwandeling in Brecht. Na 5 uur zit het er op.
 
Snel terug naar huis en dan naar Oudenbosch.
 
P1010080P1010081IMG_0151

221204-Merksem

4-12     Merksem         20km
 
Om 6.45u vertrek ik naar Wortel, haal Jan op en dan naar het fort in Merksem. Niet de eerste keer, dat ik daar wandel. Als we net na 8 uur in het startlokaal aankomen, is het al druk. Na een koffie gaan we op pad. Na een klein stukje gaan we met Richard en Thea verder.
 
Eerst via Merksem richting A16. Net voor de grote weg gaan we het bos in. Lange lanen die naar een kasteel leiden. In een bijgebouw is de eerste rust. Een koffie en weer verder. Gezellig met Thea in gesprek over heel veel onderwerpen. Fijne gesprekken en lekker stappen. Wat wil een mens nog meer. Na nog een stop gaan we weer naar de finish. Afscheid nemen en weer via Wortel naar huis.
 
Het was weer even geleden, dat ik gelopen had. Mijn verhuizing slokte al mijn tijd en energie op. Gelukkig ging het nog prima.
P1010079

221113-Zevendonk

13-11   Zevendonk       21km
 
Om 6.45u vertrek ik naar Wortel. Na een week pendelen tussen Zandspui en Couperuslaan was er een lege dag in de planning. In Zevendonk bij Turnhout was er een wandeling van KWB. Jan Brosens moest nog een stempeltje hebben voor een pakket en zo was de klik snel gemaakt.
 
Om 7.45u zijn we bij de start. Na inschrijven en een koffie gaan we op pad. Het is nog fris, maar het zal zonnig worden. We starten bij een manege op een industrieterrein. Het duurt even voor we de bebouwing verlaten, maar dan heb je ook wat.
 
De rust na een km of 4 slaan we over. We lopen door een groot stuk natuurgebied. Eerst over de heide. Dan komen we in de oevers van de Caliebeek; groot en klein. Alle afstanden (7-10-13-15) laten we achter ons. Na een km of 11 is er een rust in een visplas. Wat eten en drinken en dan weer verder.
 
De bodem blijft vochtig en de vegetatie is daar op aangepast. Veel wilg en els.Eerst het Rielens Gebroekt, dan de Rielen. We zien niet veel mede-wandelaars . Nog een ruim stuk tot aan de finishplaats. Net na 12.30u zijn we weer bij het eind. Er blijken ruim 500  meegedaan te hebben. Ita est.
 
Een cadeautje om zo een dag te stappen.
P1010060P1010062P1010061P1010063