211231-SJS Sylvester

31-12-2021 SJS Sylvestertocht 22km

Om 8 uur haal ik Jeanne en Stan op en even daarna Liza. De Sylvestertocht van de eigen vereniging gaat door en die wil je niet missen. Ruim op tijd zijn we in Wildert en om 9 uur gaan we op pad. Het is droog en best warm.

De karavaan stapt lekker door. Via het college gaan we op weg naar Essen Hoek, In een tent achter het caf
é wordt er koffie geserveerd. Die smaakt best. Mijn boterhammen ook.

Even later gaan we weer op pad voor een lus richting Wouwse Plantage. De sfeer zit er goed in. Veel gesprekken met verschillende mensen. Vaak een weerzien, maar ook gesprekken met minder bekenden. Na de lus komen we weer in Essen Hoek. Ik drink een lokaal bier en klets bij met Martijn en Karel. Ook over Wildert-Meerseldreef.

Dan weer terug naar Etten-Leur. Eerst Liza, dan Jeanne en Stan afzetten en dan naar huis.

Het was een leuke wandeling.

P1000045

28-12-21 Merksplas

211228-Kerststallentocht Merksplas 22km

Tegen 9 uur zijn we, Jeanne en Stan en Liza en Jan en ik, in Merksplas bij de kerk. Eerst naar de kerststal bij de kerk, want daar is de start van de wandeling naar Zondereigen. Het is droog en bewolkt als we op pad gaan.

P1000039P1000040

Eerst naar het Zwart Goor. Onder een tentdoek op een terras drinken we koffie. Dan verder op de groene route. Eerst naar de kerststal bij Vaneleke. Die is niet super. De stal bij de kerk van Zondereigen is mooier. Onderweg een stevige bui. De karavaan gaat gestaag door. Vlakbij de kerk van Zondereigen nemen we een rust in een caf
é. De boterhammen smaken prima.

P1000042

Als we terug gaan naar Merksplas hebben we last van rukwinden. Even later komt er regen bij. We lopen langs een molen en komen we weer terug bij het Zwart Goor.

Na een korte stop gaan we weer verder. Op het laatste stuk lopen we door de Markvallei; een heel mooi stukje natuurgebied. Bij een visvijver staan een aantal beelden van wilgentenen. Ik ga met de langlaufer op de foto.

P1000043

Dan terug naar de auto. Ik breng Jan naar Wortel en daarna Liza en Jeanne en Stan naar huis. Thuis eerst mijn schoenen poetsen, want vaak krijg je van mooie natuur vuile schoenen. Na zo'n tocht ben je weer een trapje hoger in de hemel. Ja toch?

211219-Schilde

19-12-2021 Schilde 22km

In Nederland is de wereld op slot gegaan. In Belgi
ë zeker niet. Er worden wel wandelingen afgelast, maar er gaan ook wel tochten door. Ook die in Schilde. Jan en ik zijn zeker niet de eersten die in gaan schrijven. Bij binnenkomen worden QR-codes gescand. Na een koffie en inschrijven gaan we op pad. Rita, een SintJansstapperin gaat mee met ons.

Het eerste stuk van ruim 9km gaat door het bos. Het is nat en slikkerig. Uitkijken dus. Met een heel grote boog komen we aan bij het Albertkanaal. Het is wat mistig. Toch is er veel activiteit. Bij de rust is wel volk, maar echt druk is het niet.

Dan een kort stuk van bijna 4km. Bij de rust een kleine alcoholische versnapering om warm te blijven. Het is kil en klam. Het laatste stuk van ruim 8km loopt deels over paalpaden over het moeras. En langs een fort en het Vrieselhof. Ik heb een uitgebreid gesprek met Rita. Het laatste stuk gaat vlot. Bij aankomst krijg ik van Annemarie uit Puurs mijn poncho.

We nemen afscheid van elkaar en gaan weer naar Wortel. Er waren iets meer dan 1000 wandelaars.

P1000005P1000006P1000007P1000009


211204 Revalideren

21-12 1 en 4 Buische hei 34km

Een paar weken geleden ben ik geblesseerd aan mijn enkel. Het deed pijn aan mijn voet, maar ook in mijn gemoed. Ik had graag willen lopen en dat ging niet. Je gaat op bezoek bij doktoren en fysio's, maar de belangrijkste genezer is de tijd.

Tussenin een lang weekend Hamburg. Op woensdag 1-12 weer een 16km gewandeld met Liza. Dat ging goed.
Op 4-12 een 20km gewandeld met Jeanne en Stan en Liza. Ook dit ging goed. Volgende week weer gewoon lopen.

Ik haal Jeanne en Stan op en dan naar Liza. Tegen 9 uur gaan we op pad. Eerst richting Pannenhoef en via de zwarte schuur de Pannenhoef weer uit. Dan richting Trappistenklooster en Pannenhuiske.

Een rust met koffie en wat brood. Het is gezellig en ik voel me prima. Dan weer het stuk terug. Op een klein stukje na dezelfde weg terug. Na 4 uur weer terug. Het was viel ontzettend mee. Een 10 minuten regen.

DSC02148DSC02149DSC02150

21-10-31 Oud-Turnhout

31-10 Oud-Turnhout 28km

We zijn overgestapt op wintertijd. Even wennen aan de nieuwe relatie tussen licht en tijd. Om 6.45u ga ik op pad naar Wortel, om 7.15u stap ik in de auto bij Jan Brosens en samen rijden we naar Oud-Turnhout. Even voor 8 uur stappen we de startlocatie binnen. Natuurlijk een aantal bekenden, waaronder Jan en Meriam. Links en rechts een babbeltje, naar het toilet en op pad.
P1010892P1010891
P1010893

We lopen in een heel groot bosgebied. De paden zijn drassig. Na 6 tot 9 km een rust. De omgeving is mooi. Heide en water en bospaden in herfstkleuren. Ergens in de tocht moeten we met een klein veer het kanaal van Schoten naar Dessel over.

P1010895
Op een heel lang stuk loop ik alleen met Meriam. Een heel goed gesprek over voor ons belangrijke onderwerpen. Bij de Liereman sluiten we weer bij Jan en Jan aan. Samen stappen we onze laatste km’s. Afscheid nemen, elkaar bedanken en dan naar Jan en Annie. Samen eten. Tanken. Door een stortbui naar huis en dan je blog schrijven.