201011-Wildert

11-10-20 Wildert 24km

Vandaag weer een wandeling van mijn eigen club; de SintJansstappers. Om 8 uur vertrek ik thuis en na Jeanne en Stan en Liza opgehaald te hebben, rijd ik naar Wildert. Inschrijven, wat mensen begroeten en op stap.

Tegen half 10 vertrekken we en lopen eerst richting Nieuwmoer, dan naar Essen en belanden na 12km bij een tennishal. Na een koffie en een worstenbroodje gan we op pad voor de volgende 6km. Eerst richting Essen-Hoek en dan weer terug naar de tennishal. We besluiten door te lopen en via de Wildertse Duintjes en de buitenwijken van Wildert drinken we nog wat.

Nog een paar gesprekken en een afspraak ga ik weer richting Etten-Leur. En dan naar huis.

P1000150
P1000151P1000152

200927-Wortel

27-9 Wortel 11km

Net na 10 uur vertrekken Stan en ik naar Wortel om daar een wandeling te stappen van de Noorderkempen. Onderweg naar Wortel zie ik vanuit de auto Jan Mertens. Bij de Klapekster is niemand die iets weet van wandelen.

De route is wel uitgepijld en we beginnen bij het eerste. Het buitengebied van Wortel is mooi. Een mix van bos en rivieren en zandige landwegen. Na een 6km komen we bij In Holland. Tijd voor een boterham en een koffie.

We lopen weer richting start. Met een heel grote lus komen we daar aan. We drinken wat binnen. In plaats van een stempel krijgen we een sticker van Natuurpunt.

Toch gezellig gestapt met Stan.

200926-Breda

26-9 Breda 30km

Vandaag weer een georganiseerde wandeling. Het is lang geleden; inschrijven, stempelen en stappen. Het voelt prima. Bij de start treffen we Tony en Jos
é en samen met hen en Jan ga ik op pad.

Allereerst het bos in daar blijven we een tijd. Dan steken we de Mark over en lopen naar Jeugdland bij Ulvenhout. Een koffie en wat eten en weer verder. Het weer is prima en ik heb mijn jack en fleece uitgedaan. We lopen weer naar de Mark en gaan het bos weer in. Na bijna 10km gaan we weer terug naar Jeugdland voor rust 2. Daarna het Ulvenhoutse bos in. Ik word geroepen door een man die de Via de la Plata al half gelopen heeft. Hij is bij mij thuis geweest voor info. Als ik weer verder ga, ben ik alleen. Ik besluit er mijn telefoon bij te nemen en ga naar een plek waar ze voorbij gaan komen. Het werkt, want even later komen ze eraan.

Via Jeugdland en de Bieberg gaan we weer naar de start. Ik voel een enkele druppel. Afscheid nemen en naar de auto en naar huis.

Het voelde goed om weer een keer te lopen.

P1000074

200907-4daagse SJS

september 2020 4daagse SintJansstappers

dag 1 8-9 18km dag 2 10-9 18km
dag 3 14-9 18km dag 4a 17-9 18km dag 4b 18-9 18km

Ondanks corona heeft de wandelvereniging het toch aangedurfd om de 4daagse door te laten gaan. Wel voor eigen leden, zonder inschrijving, maar wel uitgepijld. Super toch.

Op dinsdagmorgen haal ik Jeanne en daarna Liza op. Bij de start in Essen-Hoek treffen we Jan Brosens. Snel gaan we van start met de lus van 12km. Over landwegen en zandpaden lopen we naar Vaders hoefde in Huijbergen. Leuke herinneringen aan het Brabantse walpad. Daarna met een grote boog terug naar Hoek. De lus van 6km gaat richting Essen. Aan het eind een drankje en weer op huis aan.

Op donderdag heb ik eerst taalhuis en we (Jan Brosens, Liza en ik) vertrekken pas tegen half 2 vanuit de Stationstraat in Essen met de eerste lus van 12km. Door Essen en dan richting Nispen. Liza voelt zich helemaal thuis. Ze herkent zelfs mensen die ze 50 jaar geleden niet gezien heeft. Na de rust bij caf
é Tivoli gaan we een stuk richting Roosendaal. Langs de N-weg weer naar de start. De tweede lus brengt ons door een park door het buitengebied van Essen-Zuid. We missen een pijl, zodat deze lus langer duurt dan gepland. Ik ben blij, dat ik mijn nette kleren voor Taalhuis en eten met Sarah meegenomen heb. Op de bieb kleed ik me om.

P1000006P1000005P1000007P1000004

Op maandagmorgen loop ik etappe 3 van de 4daagse. Dit keer met Liza, Jeanne en Jan. Net voor 8 uur vertrekken we bij de Arabieren in Horendonk, De lus van 12km gaat eerst noordwaarts, dan naar Jagersrust in Schijf. Het café is nog dicht. Dan maar verder. We komen langs een gedenkplek voor Klaveren Vrouwke. Daar vlakbij even een rust met een koek en wat drinken.

Dan terug naar de start. Na wc en koffie volgt de lus van 6km. We lopen langs de beek zuidwaarts. Na een km of 3 draait de wandelrichting en lopen we weer terug naar de start.

Vandaag veel bekende SJStappers gezien, En daar loop je toch voor.

P1000045

Op donderdag loop ik etappe 4 met Liza. We lopen eerst naar de tennishal achter het Jozefcollege. Na een koffie weer terug naar de start. Ik maak kennis met Filou en die bevalt goed. Dan de lus van 6km. Die gaat richting Nieuwmoer. Na een uur zijn we weer bij de start. 18km en 2 rusten en binnen 4 uur terug. We zijn tevreden.

Op vrijdag loop ik de 4de etappe nog een keer. Dit keer met Jan. De route is hetzelfde. Na 12km raken we aan de praat met Tony en Jos
é. Met vier lopen we de lus van 6km. Het was gezellig.

200301-Baarle-Nassau

1-3-2020 Baarle-Nassau 25km

Vandaag is het gezelschap wat kleiner. Liza is om 6.45u bij mij, dan Jan ophalen en dan Annie ophalen bij de Praxis. Om 7 uur op pad naar Baarle-Nassau voor de enclavetocht. We kunnen de auto bijna bij de deur parkeren. Binnen inschrijven en stickers en stempelen. Tegen 8 uur op pad. Het weer is prima.

Na de start naar links en rechts om Baarle uit te wandelen. We lopen langs de nieuwe verkeersweg rond Baarle. De route is prima uitgelijnd. Na 6km zijn we bij de koffie. Die heet Frits naar een gestorven ezel.

Daarna richting Ulicoten voor de volgende rust. Daar komen we 2x en de eerste keer slaan we over. Richting Meerle. Onderweg veel gras en plassen en blubber. Na een koffie - met Loes afspraken gemaakt over Diever - lopen we het laatste stuk naar de finish. Lekker gelopen en goed weer.


P1040525-squashed

P1040526-squashed