Heuvelland4daagse 2019

Bornem ging niet door en daarom besloot ik naar Zuid-Limburg te gaan om daar 4 dagen 28km te gaan wandelen. En tegelijkertijd dat deel van Nederland beter te leren kennen.

Op woensdag 7-8 haal ik Jeanne op en samen rijden we naar Berg. Jan rijdt met Corrie en Ine dezelfde kant op. Rond half 3 arriveren we op ons slaapplek. Dit keer is dat een school. Basic en op loopafstand van de start. Na ons bed opmaken en een koffie gaan we op zoek naar de start om ons in te schrijven. We drinken er wat en kletsen met enkele bekenden. Ton en Martin zijn er ook.

We maken de officiële opening mee. Een malse bui geeft aan dat het weer in Zuid-Limburg wispelturig is. Dan terug naar de school. Vanavond vroeg naar bed. Morgen is het 5.15u

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3a223

Donderdag 8-8 Cadier en Keer en Rijckholt

Om 7 uur wordt onze startkaart gescand en gaan we op pad. Eerst door de velden en dan de bossen in. Veel vlakke weg is er niet. Permanent klimmen en dalen. Soms een beetje, soms veel. Even wennen voor mijn aan vlakke weg gewende benen.

Na 7km een rust in Cadier en Keer en weer verder. Bij km14 zijn we in Rijckholt. Een landschap met boerderijen en beken. Wat drinken en eten en weer terug naar de eerste rust. Er komt ritme in het klimmen en dalen. Het voelt goed. Dan het laatste stukje naar Berg. Dag 1 zit erop.

Jan gaat na het douchen naar Valkenburg. Jeanne en ik gaan rond half 4 met de bus naar Valkenburg. Het was voor mij weer een tijd geleden. Het is er druk. Nog drukker. Superdruk. Winkels en terrasjes. Om half 6 treffen we Jan en Corrie en Ineke en Ton en Martin. Samen eten we. Na het eten rijden we met Jan terug naar Berg, drinken nog wat en gaan naar bed. Ik slaap perfect.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3a225P1040127P1040130P1040131

Vrijdag 9-8 Groot-Welsden en Euverem

Vrijdag 9-8 gaan we naar Groot-Welsden en Euverem. Het is weer klimmen en dalen. Een mooi landschap met vergezichten. Soms op Maastricht en de Pieterberg, dan weer een kasteel. Zo'n 7km voor het einde passeert ons een vrouw op kistjes. Ik ben benieuwd of ze militair is. Ik raak met haar aan de praat en gezellig kletsend lopen we naar de finish. Misschien zien we elkaar morgen weer wel.


Jeanne en ik gaan na de wandeling naar Maastricht. Met de bus. Het is leuk om er weer te zijn. Van het station naar een kerk met een boekhandel. Na een koffie naar het Vrijthof. De terrassen zitten vol. Het plein zelf is leeg. We lopen weer richting de bushalte naar Valkenburg. Na het peilen van de mening over het songfestival in Maastricht, rijden we terug naar Berg. Een heerlijke maaltijdsalade en een glas wijn is genoeg voor vandaag.

P1040133P1040135P1040134P1040136

Zaterdag 10-8

Om 7 uur weer op pad. De weersvoorspelling is onzeker. We zijn op alles voorbereid. Deel 1 gaat naar Schimmert. Na wat brood en karnemelk verder naar kasteel Wijnandsrade. Klimmen en dalen door een heel mooi landschap. Bij het kasteel een stop. Net na vertrek klopt mijn wandelmaatje van vrijdag me op de schouder. Het gesprek wordt voortgezet. Het is gezellig. Veel verschillende onderwerpen met raakvlakken en verschillen. Ik vind haar erg aardig.

Na de wandeling rijden we samen naar het oorlogskerkhof in Margraten. Het is indrukwekkend. Anne-Marie zet me weer af bij de kerk in Berg. Ik zie ze morgen weer.

P1040139P1040140

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3a230UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3a22f
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3a233UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3a235


Zondag 11-8

Om 7 uur vertrekken we richting Sibbe. Na 3km word ik weer aangesproken door Anne-Marie. Samen gaan we verder. Vandaag is het klimmen geblazen. De Cauberg en nog een paar nog steviger hellingen. Ik moet mijn best doen om haar te volgen. De eerste rust slaan we over. Op naar km14. We klimmen eerst door het Geuldal naar boven. Dan weer omlaag en aan de andere zijden van het dal weer omhoog. Mooie landschappen met pittige klimmen ertussen.

In Schin op Geul een rust. Eten en drinken en dan weer op pad. Dan komen we in Valkenburg. Het toerisme schuift aan ons voorbij. De Valkenier, campings en volle terassen. Ik ben blij, dat ik de natuur weer in loop. De rust in Sibbe is op de binnenplaats van een kasteel. Na een pilsje en social media en een boterham gaan we op pad voor het laatste stuk naar Berg.

Bij de finish op de foto. Daarna onze oorkonde en medaille. Als afscheid wat drinken en afspreken. Met een heel goed gevoel kijk ik terug op een 4daagse. Verrassend geworden door een nieuw wandelmaatje.
P1040150P1040151P1040152P1040155P1040161
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3a236P1040164

heuvel4d