Vierdaagse 2012
Ook dit jaar neem ik weer deel aan de 4daagse van Nijmegen. Op zondagmiddag 15-7 staat mijn koffer al klaar. Daarnaast mijn rugzak om na de 4daagse gelijk door te gaan naar Florence en Paul. Op maandag 16-9 haal ik net na 8 uur Jolanda op en om 8.30u zitten we in de trein. In Nijmegen gelijk naar de Ganzenheuvel. We komen op een kamer met veel jongeren. Op twee na hebben ze van alles met elkaar te maken. Eigenlijk wel gezellig. We gaan inschrijven en wat eten en shoppen in de stad. Ook gaan we ´s middags een glas wijn drinken bij Jan op de camping. Ko is er ook. Voor en na het eten wordt gekletst en om 9 uur ligt iedereen in bed. Morgen gaat het beginnen.

2334023341

Dinsdagmorgen om 4.30u staan we op, kleden aan, verzorgen de voeten en na het ontbijt gaan we op pad naar de wedren. Tegen 6.30u begint onze vierdaagse. Eerst de brug over naar Lent. Het weer is wisselvallig. Dan is het droog en dan gaat de poncho weer aan. Aan het eind krijgen we nog een regenbui en dan zijn we er. Stempelkaart inleveren, een nieuwe halen, wat drinken en weer terug naar de Ganzenheuvel. Daar wassen, verzorgen, wat kletsen met de kamergenoten, om 18u eten en na wat kletsen naar bed.

233442334523346

Woensdag is het 3.30u als we opstaan. We hebben een vroege start. Het weer is prima en het loopt lekker. Onderweg ontmoeten we Hans en Tijmen en we lopen een tijd met ze op. Dit jaar in Wijchen geen flessenhals op de markt. Om 14 uur zijn we weer binnen. Lekker gewandeld in heerlijk weer. We drinken en eten wat in de stad en zijn op tijd terug op onze kamer. Een paar dingen wassen en verder eten en rusten.

2334923350233512335223355

Donderdag weer een late start. Na korte tijd komen we Jos tegen en hij gaat met ons mee. Tot Breedeweg gaat alles goed. Dan raken we Jolanda kwijt. Of ze voor of achter ons is, ontdekken we niet. Na een aantal keer bellen gaan we toch maar verder. Dan gaat het regenen. Eerst aarzelend, maar dan steeds harder. De regen valt met bakken uit de hemel. In Berg en Dal lijkt de straat wel een bergrivier. Als we Nijmegen naderen, stoppen we even in een bushokje, want daar staat onze servicepost. De laatste kilometer drinken we nog een witte wijn en na de gebruikelijke rituelen gaan we naar onze kamer. Jolanda komt een tijdje
later. 's Avonds pak ik alles in voor de doorreis naar Hamburg en ga vroeg slapen.

Op vrijdag is het vroeg en we ontmoeten Jos bij de start. Vandaag is het burgermeesterdag. We ontmoeten er 6. Allen zijn enthousiast over hun bijdrage aan de vierdaagse. Het is zonnig en het loopt lekker. Het tempo op de via gladiola is laag. Ik moet wel op tijd binnen zijn, want ik wil op tijd in de trein zitten naar Deventer. Een ruime km voor het eind, net na de ontvangst door het bestuur, ga ik verder met Jos. Kruisje ophalen, een paar foto's maken en snel naar de Ganzenheuvel. Ik kleed me om, pak enkele dingen in mijn rugzak en vertrek naar het station. De vierdaagse zit er op. Gelukkig weet Peter enkele foto's van mijn camera af te halen voor de krant. De andere dag staat er een artikel in BnDeStem In het stuk in de krant, staat dat ik voorzitter ben. De interviewer heeft toch een fout gemaakt.
23356 23357