Lang geleden begon ik met Jan Kiewit aan het Floris 5 pad. We liepen het een heel eind. Tot Woerden. Het stuk van Woerden naar Amsterdam is niet afgelopen.

Afgelopen dinsdag wilden Jeanne dit pad aflopen met mij. Van deze tocht het verslag.

22-3-2022 Woerden - Nieuwersluis 24km

Om 6.36u met de trein naar Woerden. Net na 8 uur zijn we er. Klaarmaken en op pad. Het eerste stuk is een stuk, dat we ook met het Limespad gewandeld hebben. Een smal pad langs een rivier. Het schiet lekker op. Dan verlaten we de rivier en lopen richting Kockengen. We lopen door een voor mij onbekende wereld van vaarten en rietkragen. In het centrum drinken we koffie in een voormalige kerk. Met appeltaart erbij smaakt het prima.

P1000376P1000377P1000379

Als we op het terras zitten komt de onder-burgemeester van Kockengen een praatje maken. Hij vertelt van alles over gemeentelijke herindeling, het dorp en koeien in het groene hart. Na de koffie de polder weer in.

P1000384P1000387P1000390

Bij Portengense brug een handbediend vlot. Leuk voor de afwisseling. Dan langs de Spengense molen. Oud en vroeger om water te malen. DE zon schijnt en het is lekker warm. Dan komen we in Nieuwer te Aa. Een mevrouw vertelt over geloofsgemeenschappen in dit dorp. Het zijn er veel. Bij de door vrijwilligers gerunde buurtsuper drinken we koffie en eten wat.

Daarna gaan we eerst de A2 over en met de veerpont de Vecht over. Dan naar de bus en weer huiswaarts. De reis klopt exact en daarom om 5 uur weer thuis.