230131-Tilburg-Baarle

31-1   Camino Brabant     Tilburg          -          Baarle-Nassau        25km
 
De reistijd naar Tilburg vandaag is zo kort, dat we de trein van 07.06u pakken. Van het station is het maar een klein stukje naar de route. Toch een speciale wandeldag, want het is de laatste voor ons van Camino Brabant.
 
We lopen een geruime tijd door Tilburg westwaarts. Na veel stad verwisselen we de stad voor bos. Even later lopen we over het Bels lijntje onder de A58 richting Riel. WE blijven aan de rand van Riel.
 
Na Riel komen we in de buurt van de Regte heide. Bij een mini-Maria-grot een stempel en wat eten. Horeca is er niet. Dan door het stroomdal van de Lei. Vreemd om te bedenken, dat hier 4000 jaar geleden ook al mensen liepen.
 
Dan gaan we het bos uit om richting Baarle-Nassau te lopen. Zandpaden en asfaltpaden tussen akkers. De wereld is leeg. De rust wordt enkele keren verstoord door mensen die bomen rooien op een motorcrossbaan. Dan komen we in de buurt van ons einddoel. Het waait stevig en soms een druppel regen. 
 
Bij een Mariagrot de voorlaatste stempel van vandaag en dan naar het centrum. Om 13u stappen we bij Brownies en downies binnen. Wat eten en drinken en op temperatuur komen. We worden bediend door iemand die Jeanne kent. Dan een klein stukje naar de laatste kerk en snel daarna met de bus naar Breda. Vandaag zijn we vroeg thuis.

IMG_0354IMG_0355IMG_0356IMG_0357IMG_0359

230124-Oisterwijk-Tilburg

24-1   Camino Brabant     Oisterwijk    -          Tilburg           20km
 
De reistijd naar Oisterwijk vandaag is zo kort, dat we de trein van 07.06u pakken. Van het station naar de route en dan op pad.
 
Een hele tijd blijven we in Oisterwijk lopen. Een de volgende stempel ligt bij de Jozefkerk. Dachten we, want die is dicht. Dan maar verder. We lopen Oisterwijk uit en gaan de wijde ruimte in. Ons eerste doel is Moergestel. Ik ben er vast van overtuigd dat Moergestel een leuke plaats is om wat te eten en te drinken,  maar niet op deze dag en niet op dit tijdstip. We kopen bij Jumbo een kersenflap en een koude cappuccino. Op de stoelen van het terras gaan we zitten om ons om zo versnapering te eten.
 
Dan weer verder. Bij de kerk van Moergestel lag trouwens wel een stempel. De kerk is dicht. Dan moeten we een tijd langs een beek lopen. Die is zo slikkerig, dat we besluiten om verhard te lopen. We gaan de A58 over en lopen dan richting Koningshoeven, Net als de vorige keren is er geen koffie.
 
Dan maar verder Tilburg in. Een heel stuk langs het kanaal en bij het kanaal de brug over en Tilburg in. We lopen naar de Piushaven en de Heuvel.
 
Eerst wat eten, dan de laatste stempel van vandaag en dan naar het station. Vandaag zijn we vroeg thuis.
IMG_0333IMG_0335IMG_0337IMG_0338IMG_0339IMG_0341IMG_0342IMG_0343

230117-Wintelre-Oisterwijk

17-1     Camino Brabant           Wintelre          =          Oisterwijk         25km
 
Wintelre is geen wereldstad. Integendeel. Het duurt wel een hele tijd om er te komen. Om 6.06u de trein in, In Eindhoven in de strijd voor een plekje in de bus, tegen 8 uur in Veldhoven en om half 9 in Wintelre. Tot onze verbazing moeten er meer mensen de bus uit.
 
Het is koud en ik ben blij met mijn muts en handschoenen. De kapel is dicht en dan op pad. Al snel lopen we dit dorp uit en lopen richting Oirschotse heide. We blijven landelijk lopen. Na een paar uur naderen we Oirschot. Langs een klooster naar de Markt, De kerk is eerst dicht. Wat drinken en eten en een stempel op het bureau toerisme. Net voor vertrek is de kerkdeur open.
 
Na Oirschot komt Spoordonk met de watermolen. Die is weer dicht. Verder langs de rivier. Die verlaten we en lopen dan de Kampina in. Ook hier trainen ze honden. Onder het afdak eten we onze boterhammen op.
 
Langzaam maar zeker komen we bij Oisterwijk. Bij een café met een terras drinken we wat voor we naar het eind lopen. Bij de kerk een laatste stempel. Dan met de trein naar Breda. Omdat die niet doorrijdt naar Etten-Leur, gaan we met de 311 naar huis.
IMG_0314IMG_0315IMG_0316IMG_0319IMG_0320IMG_0321IMG_0323IMG_0324IMG_0325IMG_0326

230110-Veldhoven-Wintelre

10-1     Camino Brabant           Veldhoven       -           Wintelre           21km
 
Om 6 uur stap ik de deur uit om naar het station te lopen. Daar tref ik Jeanne. Tegen half 9 staan we bij de bushalte in Veldhoven. We hebben net de hectiek van het in de bus stappen op Eindhoven CS overleefd.
 
Eerst naar de kapel in Veldhoven. De vorige keer was die dicht en nu weer. Toch maar op pad. Dwars door het centrum van Veldhoven lopen we langs Sondervick; een school waar ik trainingen gegeven heb. Dan het buitengebied in.
 
Eerst komen we in Zandoerle bij de kapel. Tijdens het Pelgrimspad zijn we hier ook geweest. Herkenning. Dan naar Knegsel. Na een stempel een koffie in hetzelfde restaurant als eerder. Veel bos en zandpaden. Het is droog en het loopt prima. Langs mini-dorpen als Biezenheuvel wandelen we naar Vessem.
 
Natuurlijk gaan we langs Kafarnaum; een centrum voor pelgrims. Het is gesloten en binnen wordt er druk gepoetst. Toch is er een bak koffie en een plek om je brood te eten. Na een foto gaan we weer op pad. In het bos weer een kapel met stempel. Nu naar het eindpunt in Wintelre. Eerst je stempel in de kapel en dan wat drinken bij hotel 46. Een prima plek. Als we even bij de bushalte staan, gaat het regenen. Om 14.50u komt de bus.
 
Via Veldhoven en Eindhoven komen we bij station Etten-Leur. De regen valt met bakken neer. John haalt ons op en brengt me naar Couperuslaan 54.

IMG_0295IMG_0296IMG_0297IMG_0298IMG_0300IMG_0302IMG_0303IMG_0299IMG_0306IMG_0305

221227-Eindhoven-Veldhoven

27-12   Eindhoven        -           Veldhoven       17km
 
Vandaag met Jeanne op pad voor een etappe van onze Camino Brabant. Een korte dit keer, want Jeanne is net ziek geweest. Om half 8 sta ik op het station en tegen half 10 gaan we op pad bij een bushalte in Eindhoven.
 
We zoeken de Dommel op en zullen daar een hele tijd bij blijven. We lopen over een stil pad langs de rivier onder knooppunt De Hogt door. De stilte valt op. Ook het gebrek aan horeca valt op. Zelfs de Volmolen is gesloten. De tekst op de deur zegt, dat ze open zijn.
 
Dan gaan we richting Veldhoven lopen. Onderweg een stempel in een Mariagrot. Enige tijd verder komen we bij een NH-hotel. Een heel groot terrein, dat ook gebruikt wordt voor beurzen en evenementen. Aan het eind van de parkeerplaats is een Mariakapel met een stempel. We kunnen er niet bij, want het hek is dicht. Een medewerker is zo aardig het hek voor ons op te doen voor onze stempel.
 
Dan wat snelwegen over om in Veldhoven te komen. In een brasserie drinken en eten we wat. Dan op weg naar huis. Met bus en trein op pad. Even puzzelen vanwege een treinstoring. Het valt mee. Terug in Etten-Leur langs Jeanne en John en dan weer naar huis.

IMG_0188IMG_0191IMG_0189IMG_0193IMG_0195