15-11-29 Oelegem

Oelegem, 29-11-2015
Ik haal om 7 uur Jeanne op en we gaan naar Oelegem. Tegen 8 uur zijn we er en na inschrijven en koffie gaan we op pad. Het is ruim boven 0 en droog zullen we het niet houden. De geplande 25 km blijken er 27 te zijn.
Na vertrek gaan we eerst een stuk langs het kanaal. Daarna linksaf de blubber in. Door de bossen lopen we naar Zandhoven. Voor ons een extra rondje. Een kapel en een hoeve zijn de toppers. Dan richting Halle. Bos, open landschap en veel blubber. Intussen regent het, eerst zacht, dan steviger.
Na Halle komen de kortere afstanden erbij. De blubber blijft. De regen verdwijnt. Tegen 13 uur stappen we de startruimte weer binnen. Die zit vol, ondanks het slechte weer.
Snel de auto in en tegen 2 uur zet ik Jeanne af. Het was gezellig en mijn voet hield zich goed.
Tevreden kijk ik terug. Ik ben blij op pad gegaan te zijn, want dat geeft een tevredener gevoel als thuis op de bank naar buiten te kijken.

IMG_1009IMG_1012IMG_1016IMG_1017

15-11-22 Etten-Leur

Etten-Leur, 22 november 2015
Tegen 8.30u ben ik op de Wipakker. Een thuiswedstrijd bij de eigen vereniging. 30km over bekende paden. Het is fris en er wordt een beetje regen verwacht. Tegen 9uur vertrek ik met Jan.
Via het centrum en het Hooghuys naar de Liesbosweg. Dan via Attelaken en de Verloren hoek naar het maïsdoolhoof voor de koffie.
Daarna met Jeanne en Annie op pad. Ik heb een ruim gesprek met Annie. Het voelt goed. Bij het Turfschip weer op pad. Door de wijk en dan het buitengebied in. Bollendonk en Kelsdonk. Dan naar rust 3. De laatste 4km lopen lekker en tegen half 3 zijn we er weer. De soep smaakt goed en na een pilsje en enkele gesprekken ga ik naar huis.
Hopelijk krijgt deze wandeling nog een leuk vervolg.
DSC01961DSC01963DSC01964DSC01965

15-11-21 Putte

Putte, 21 november 2015
Om 7 uur stapt Jolanda in de auto. Na inschrijven en een koffie gaan we op pad. Het is grijs en best fris.
Na vertrek lopen we naar het Ravelshof en zijn bossen. De paden zijn vochtig en het is telkens zoeken naar een droog spoor. Via de Moretusbossen gaan we naar de eerste stop.
Na die stop gaat het zachtjes regenen. Van mot- naar stortregen duurt een klein kwartier. Bij 13km is er weer een stop. Daar ontmoeten we Sinterklaas. Na een broodje en wat pepernoten weer op pad.
Het jack is omgewisseld voor de poncho. Lichte sneeuw valt er als we op de hei bij het Grote Meer lopen. De handen worden koud en mijn broek is nat. Na bijna 20km weer een rust. Daarna is het droog en de zon schijnt zelfs als we op pad gaan naar de finish.
Bij het eind een gesprek met een medepelgrim/wandelaar, afstempelen en naar huis. Ondanks de kou en regen was het toch een leuke wandeling. Bijgepraat met Jolanda en 25km.

DSC01955DSC01956DSC01958DSC01960

15-11-08 Tilburg

Tilburg, 8 november 2015
Om 8 uur stap ik in bij Jan en we rijden naar Boerke Mutsaers in Tilburg. Om 8.30u koffie en inschrijven en daarna op pad.
Kort na de start loop ik langs de universiteit en denk terug aan Florence, Paul en Victor. Wat een eeuwigheid geleden. Door het bos, langs de hockey en dan oversteken richting Gilze.
Dan langs een industrieterrein richting Regte heide. Veel bos en heide. Na 13km zijn we bij de rust in een manegekantine. Een chocomel en eten. Na de rust loopt het beter. Het tempo gaat omhoog. Regelmatig korte gesprekken met medelopers. Het is best gezellig.
In Tilburg slingeren we door de wijk en komen weer aan in bij Boerke Mutsaers. Na stempelen weer naar huis.

DSC01829tilburg_university_building

15-11-07 Kasterlee

Kasterlee, 7 november 2015
Om 7 uur is Jan bij mij en na een uur staan we in Kasterlee bij de start. Na twee weekends rust is het altijd best spannend hoe het zal gaan. Na een onvriendelijk woord van de parkeerwachter en inschrijven en koffie gaan we op stap. Het is 15 graden en al snel gaat het jack uit.
Na vertrek een extra lus voor de 25. Het bos is mooi; golvend en herfstkleuren. Er zit iemand te vissen, maar ons een vismaal beloven doet hij niet. Na ruim 7km weer bij de start. Al snel lopen we een stuk met Steven en Diana. Een gesprek over van alles en nog wat; Wales, pubs, uniformen en vluchtelingen.
Na ruim 14km een soep. Welke soep het was, weten we niet. Met een Belgisch wandelkoppel een leuk gesprek. Weer ruim 7km. Het is druk bij de rust en snel lopen we door. Net na 13uur zit het er op.
Ik voel me prima en heb genoten van de wandeling. Geen vermoeidheid, geen pijn aan de voeten, gelopen in je blouse. Wat wil je nog meer?
Thuis een lekkere pils en naar Rietje om een etentje af te spreken.

DSC01824DSC01828