15-02-28 Prinsenbeek

Prinsenbeek, 28 februari 2015

Tegen 8 uur haal ik Jolanda op en net na 8 uur Jan. Samen rijden we naar de Schoolstraat in Prinsenbeek. Daar treffen we nog meer wandelvrienden en met 7 man/vrouw gaan we op pad.
Via de Zanddreef, Verloren hoek en Liesbosch steken we de Leurse baan over om in het Liesbosch terecht te komen. Na heel veel bospad komen we in het Veehandelshuis. De choco en koffie smaken goed.
Daarna de A16 over en weer terug. Dan het noordelijk buitengebied van Prinsenbeek. Tegen 13 uur zijn we weer terug en de erwtensoep smaakt best. Even later komt Jolanda binnen. Na de soep nemen we afscheid en rijden weer naar Etten-Leur.
Na de koffie bij Jan en Corrie en het afzetten van Jolanda terug naar huis. Het was een heerlijke wandeling.
P1040894P1040895

15-02-22 Merksem

Merksem, 22 februari 2015
Om 6.30uur is Jan bij mij en samen rijden we naar Merksem om bij de Vlaamse wandeldag te wandelen. De start is bij het fort van Merksem. Om 7.45u zijn we op pad. Het heeft gevroren vannacht. Het is koud en wat nog erger is, glad.
Het wandelgebied wordt begrensd door de plaatsen Merksem, Schoten en Brasschaat.
Het eerste deel gaat via stadswijken en parken, langs tuinen en voetbalvelden. Na 7,5 km is de eerste rust . De choco smaakt best. Omdat Jan op tijd thuis moet zijn, besluiten we 20 i.p.v. 25 km te wandelen. Bijna 6 km verder is de tweede rust. Snel weer verder, want het wordt steeds drukker op de wandeling. Tegen 12 uur zijn we er weer.
Afmelden en een sticker. Dan de auto in en terug naar huis. In bad kom ik tot ontdekking, dat het toch wel vroeg was vanochtend.
P1040891P1040892

15-02-21 Made

Made, 21 februari 2015
Om 7.10 uur ben ik bij Jan en we vertrekken snel naar Made om deel te nemen aan de Bratwurstwandeling. De start is bij een sportzaak. Na een koffie gaan we tegen 8 uur op pad. Het is droog, maar er worst regen verwacht.
Vandaag is het lopen van knooppunt naar knooppunt. Van Made naar een Zwaluwe, over dijken weer verder. Af en toe een natuurgebied. Na een tijdje raken we in gesprek met Jeannette. Zij vertrekt op 1 april in Reims naar Santiago. Onze belangstelling is gewekt er ontstaat een leuk gesprek.
In Lage Zwaluwe een rust met koffie en taart. Het kan niet op. Als we vertrekken, sluit Jeannette zich weer aan. Langs de haven en de Biesbosch, achter dijken en er bovenop. Glibberend de dijk op. De gesprekken worden persoonlijker. Na een tijd toch weer regen. Onderweg een drenkelingenkerkhof. Het raakt me en ik maak een foto. Aan het eind is iedereen nat.
Bij aankomst een broodje met bratwurst en zuurkool. Het kon veel slechter. Als we vertrekken, nemen we afscheid van Jeannette en rijden met een goed gevoel naar huis.
P1040888P1040889P1040890

15-02-08 Roosendaal

Roosendaal, 8 februari ’15
Vanmorgen ben ik om 7uur bij Jan en samen rijden we naar Huis ten Halve in Roosendaal om 25km te wandelen. Het is een graad of 5, het is droog en het waait matig. Kortom: goed wandelweer. Na inschrijven en koffie gaan we met Jef en Toon op pad.
Vandaag een nieuwe route. Door de Kroeven en langs de Westrand lopen we naar Rosada en de Stok. Oude herinneringen komen boven. Bij café in den Anker een stop. Jef en Toon lopen verder. Na de koffie met een boog naar Roosendaal en verder naar Nispen. Kees en Coby lopen bij ons en er wordt veel gelachen. Bij Tivoli een ruime stop. Kees en Coby vervolgen op de 40 en wij de 25km. Via Zonneland lopen we richting Turfvaart. We lopen samen met een groep van AVO. In die groep ook een pelgrim die 5 april naar Lourdes vertrekt. Net na 12.30u zijn we er weer.
Afstempelen, afscheid nemen en weer op huis aan. We hebben lekker gelopen.
P1040811

15-02-07 Breda

Breda, 7 februari 2015
Om 8uur haalt Jan mij op en rijden we naar de Viandenlaan om bij Wiego 25km te wandelen. Na wat socializen, gaan wee tegen 9 uur op pad. Het voelt koud en de handschoenen zijn aan.
Via de Ginnekenmarkt en de Duivelsbrug lopen we het Markdal in. Na korte tijd steken we de Mark over en lopen het Ulvenhoutse bos in. Dan gaan we naar de eerste rust achter Ulvenhout. Opschieten doet het niet, want de route is niet goed aangegeven. Na een koffie gaan we richting Strijbeek. Het is droog geweest afgelopen week en de paden zijn goed begaanbaar. Bij 16km de volgende rust. Op de foto met een schone heks. Een boze wandelaar passeert ons. Ze heeft het helemaal gehad met de route.
Dan weer terug naar de start. Een leuk gesprek met een echtpaar uit Hoornaar. De interesse voor de Brabantse wal is gewekt.
Bij de finish enkele gesprekken over nieuwe rustplaatsen en pijlencontrole. Een wandeldag boven verwachting. Het weer was prima.
Ik kan merken, dat ik drie weken niet gewandeld heb.
P1040808P1040809P1040810